Президент Малаві оголосив надзвичайний стан через посуху, зумовлену Ель-Ніньйо

Президент Малаві оголосив надзвичайний стан через посуху, зумовлену Ель-Ніньйо

Укрінформ
Президент Малаві запровадив надзвичайний стан на більшій частині цієї африканської країни, яка потерпає від посухи, зумовленої природним феноменом Ель-Ніньйо.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ   

Президент Малаві Лазарус Чаквера в телевізійному зверненні заявив, що вирішив запровадити надзвичайний стан після того, як за останні кілька місяців об'їхав країну. Він мав на меті оцінити наслідки суворих умов, з якими стикаються малавійці через зміну клімату.

"За попередніми оцінками, для реалізації програми гуманітарного реагування потрібно майже 600 тис. тонн кукурудзи", - заявив він. Надзвичайний стан оголошено у 23 з 28 округів Малаві.

За словами президента, від суворих умов у Малаві (населення якої становить 21 млн) постраждали близько 2 млн господарств та майже 750 тис. га угідь, засіяних кукурудзою, що становить 44,3% всіх посівних площ.

Читайте також: На Сицилії оголосили надзвичайну ситуацію через найсильнішу посуху за 20 років

Чаквера додав, що уражені й інші важливі сільськогосподарські культури, зокрема рис, соя та арахіс. У зв’язку з цим він звернувся до міжнародних організацій, таких як ООН та Світовий банк, із проханням про допомогу.

Як повідомлялося, Всесвітня метеорологічна організація ООН оголосила червоний рівень небезпеки через глобальне потепління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-