Бербок засудила плани Ізраїлю щодо розбудови поселень на Західному березі Йордану

Бербок засудила плани Ізраїлю щодо розбудови поселень на Західному березі Йордану

Укрінформ
Глава МЗС ФРН Анналена Бербок під час візиту на Близький Схід закликала до негайного гуманітарного припинення вогню та гостро розкритикувала Ізраїль за плани розбудови поселень на Західному березі річки Йордан.

Про перший день візиту, який триває 24-26 березня, міністерка написала в соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Ми рішуче засуджуємо оголошення про конфіскацію понад 800 гектарів на палестинських територіях як ізраїльської «державної землі». Це буде найбільше привласнення за останні 30 років. Будівництво поселення порушує міжнародне право та сприяє подальшій напруженості в надзвичайно нестабільній ситуації», - зазначила Бербок.

Вона також знову закликала уряд Ізраїлю «нарешті відкрити прикордонні пункти для набагато більших обсягів допомоги».

Читайте також: Ізраїль відклав наступ у секторі Гази після зустрічі Нетаньягу з Шольцом

Бербок вимагає від Ізраїлю та ХАМАСу негайного гуманітарного припинення вогню. Це має вести до постійного припинення вогню, що може зберегти надію на мир, заявила дипломатка перед переговорами.

«Страждання мають закінчитися для всіх», - підкреслила вона.

Водночас очільниця МЗС повторила, що Німеччина підтверджує свою «відповідальність за безпеку Ізраїлю». За її словами, ХАМАС повинен скласти зброю і більше ніколи не чинити терору проти народу Ізраїлю.

Читайте також: Ізраїль погодився на обмін заручників із ХАМАСом за формулою «800 на 40» - ЗМІ

«Але цієї мети неможливо досягти виключно військовим шляхом. І військові дії мають свої межі в міжнародному гуманітарному праві», - підкреслила Бербок.

Це вже сьомий візит глави МЗС Німеччини на Близький Схід після нападу ХАМАССУ на Ізраїль. Бербок проведе переговори в Єгипті, Ізраїлі та на палестинських територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-