Чехія отримала ще два військові вертольоти зі США на заміну радянським Мі

Чехія отримала ще два військові вертольоти зі США на заміну радянським Мі

Фото
Укрінформ
Ще два американські вертольоти UH-1Y Venom прибули до Чехії на військову базу в Намешті-над-Ославою – вони мають замінити машини радянського зразка.

Про це повідомляє Radio Prague International, передає Укрінформ.

Таким чином, Чехія вже отримала 10 із 12 закуплених американських гелікоптерів, які мають поступово замінити військову техніку старого зразка.

Торік чеська армія одержала шість вертольотів системи H-1, у тому числі чотири AH-1Z Vipers та два – UH-1Y Venoms. Ще дві машини прибули до країни у січні цього року.

Чехія придбала 12 американських гелікоптерів, які мають замінити російські Мі-24В/35, за 14,6 млрд крон (понад $600 млн).

Раніше міністр оборони Яна Чернохова заявила, що це посилює безпеку та обороноздатність Чехії, яка «не може матеріально залежати від ризикованих ресурсів зі сходу».

Крім згаданих 12 гелікоптерів, додає RPI, чеська армія безкоштовно отримає зі США як компенсацію за допомогу Україні вісім модернізованих машин. Таким чином, вона матиме 20 американських військових гелікоптерів. Усі вони мають прибути до Чехії до кінця цього року.

Читайте також: Чехія закупить у США понад 20 винищувачів F-35

Як повідомлялося, днями Чехія передала Збройним силам України останню партію ударних вертольотів радянського виробництва Мі-24.

Фото: facebook.com/ArmadaCeskerepubliky

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-