У РФ за «виправдання тероризму» заочно арештували засновника Gulagu.net

У РФ за «виправдання тероризму» заочно арештували засновника Gulagu.net

Укрінформ
Міщанський суд Москви заочно заарештував засновника проєкту Gulagu.net Володимира Осєчкіна та активістку Ольгу Місік, проти яких порушено кримінальні справи щодо "виправдання тероризму".

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на телеканал «Настоящее время».

Зазначається, що в 2022 році Слідчий комітет повідомив про порушення проти Осєчкіна кримінальної справи за "фейки" про армію. Приводом для цього стала публікація в Ютуб-каналі Gulagu.net, розміщена в березні 2022 року.

У січні 2023 року Мін'юст Росії вніс Володимира Осєчкіна до списку "іноземних агентів". У березні того ж року Gulagu.net призупинив програму сприяння в "евакуації" з Росії військовослужбовців і силовиків, що розкаялися, оскільки один з "евакуйованих" виявився причетним до військових злочинів в Україні.

Читайте також: Суд у Москві заочно заарештував письменника Бориса Акуніна

Справу проти Місік завели восени 2023 через її твіт про вбивство Z-військора Владлена Татарського. У день його підриву вона написала: "Вбивство фашиста дорівнює збереженню життів нормальних людей. Цінність життя вбивці ніколи не буде дорівнює цінності життя звичайної людини".

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня Басманний районний суд Москви заочно заарештував українку Ірину Земляну, яку російська влада обвинувачує у тому, що 9 травня 2022 року вона нібито облила буряковим соком посла Росії в Польщі Сергія Андрєєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-