Грузинські ЗМІ показали будівництво військового порту РФ в окупованій Абхазії

Грузинські ЗМІ показали будівництво військового порту РФ в окупованій Абхазії

Відео
Укрінформ
Росія продовжує активне будівництво військового порту в окупованій Абхазії.

Про це повідомляє Ехо Кавказу, передає Укрінформ.

Зазначається, що жителі Абхазії надали грузинському «Антиокупаційному руху» кадри з дрону, на яких видно роботу будівельної техніки в очамчирському порту.

На відео, яке опублікував грузинський телеканал TV Pirveli, видно нещодавно збудовану будівлю – імовірно, для співробітників військової бази РФ.

«На кадрах, наданих нашими друзями із Сухумі, добре видно, що в порту Очамчире триває будівельний процес. З 2023 року сепаратистський режим активно робить заяви про те, що у 2024 році, тобто вже цього року, порт Очамчире має бути відкритий та зданий в експлуатацію, але вже як військовий порт, який прийме російські військові кораблі. Росіяни працюють, будівельна техніка рухається по всьому периметру, йде досить активний процес підготовки порту. Зрозуміло, що Росія намагатиметься втягнути Грузію у війну», – сказав лідер «Антиокупаційного руху» Давид Кацарава.

Відео: Фейсбук TV Pirveli

В «Антиокупаційному русі» Грузії вважають, що Росія хоче втягнути країну у війну, оскільки українські дрони або ракети можуть атакувати російські кораблі в Очамчире.

Читайте також: Парламент Грузії відмовився засуджувати наміри РФ щодо розміщення бази флоту в Абхазії

Як повідомляв Укрінформ, торік у жовтні президент самопроголошеної республіки Абхазія Аслан Бжанія заявив, що в Очамчирському районі окупованої російськими військами Абхазії з'явиться новий пункт постійного базування військово-морського флоту РФ.

За його словами, відповідна угода була підписана під час візиту до Абхазії малого ракетного корабля чорноморського флоту Росії.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявляв, що росіяни перемістили частину своїх кораблів із Криму до Новоросійська, але цей порт не може вмістити всі кораблі РФ, тому в Росії вирішили використати для цього окуповану частину Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-