Євроюст допоміг заарештувати торговців наркотиками у Швеції

Євроюст допоміг заарештувати торговців наркотиками у Швеції

Укрінформ
Євроюст підтримав шведську та іспанську владу у скоординованому арешті чотирьох підозрюваних, причетних до оптової торгівлі та транспортування канабісу та інших заборонених наркотиків у Швеції.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Євроюст.

“Євроюст підтримав шведську та іспанську владу в скоординованому арешті чотирьох підозрюваних, причетних до оптової торгівлі та транспортування канабісу та інших заборонених наркотиків. Головний підозрюваний організовував прийом наркотиків у Швеції та їх поширення у Стокгольмі та його околицях. Він був заарештований в Іспанії на підставі європейського ордера на арешт з метою його видачі Швеції”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що минулого тижня Євроюст створив координаційний центр для надання допомоги шведській та іспанській владі в обміні інформацією та виконанні європейського ордера на арешт, а також європейських розпоряджень про розслідування.

У ході узгоджених дій в обох країнах також було проведено обшуки та вилучено різні товари та телекомунікаційне обладнання.

Читайте також: В аеропорту Дубліна заарештували чоловіка з 36 кг канабісу

На підставі перехоплення та розшифрування шведською владою зашифрованих повідомлень було встановлено, що у другій половині 2020 року підозрювані перевозили, отримували та зберігали велику кількість канабісу. Також мав місце оборот синтетичного наркотику МДМА.

На прохання шведської влади Євроюст встановив контакт зі своїми колегами в Іспанії, де проживав головний підозрюваний у цій справі.

Як повідомляв Укрінформ, за підтримки Євроюсту влада Італії та Болгарії заарештувала 22 ймовірних членів організованої злочинної групи, які змушували жінок до проституції.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-