Лише у семи країнах якість повітря відповідає стандартам ВООЗ

Лише у семи країнах якість повітря відповідає стандартам ВООЗ

Дослідження
Укрінформ
Торік лише у семи країнах світу якість повітря відповідала стандартам Всесвітньої організації охорони здоров'я за вмістом найдрібніших частинок (PM2,5), що надходять від джерел згоряння.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у дослідженні компанії IQAir, яка оцінила результати даних із більш ніж 30 000 станцій моніторингу якості повітря в 7 812 місцях у 134 країнах, територіях і регіонах.

«Сім країн виконали щорічні рекомендації ВООЗ щодо вмісту найдрібніших частинок (PM2,5) у повітрі: Австралія, Естонія, Фінляндія, Гренада, Ісландія, Маврикій і Нова Зеландія», - вказується у дослідженні.

Загалом 124 (92,5%) зі 134 країн і регіонів перевищили щорічне рекомендоване ВООЗ значення PM 2,5 (5 мкг/м3).

Зазначається, що до п’ятірки країн із найбільш забрудненим повітрям у 2023 році увійшли: Бангладеш, Пакистан, Індія, Таджикистан та Індія.

Водночас Африка залишається континентом, де третина населення все ще не має доступу до даних про якість повітря.

«Чисте, здорове та стійке довкілля є універсальним правом людини. У багатьох частинах світу відсутність даних про якість повітря затримує рішучі дії та посилює людські страждання. Дані про якість повітря рятують життя. Там, де повідомляється про якість повітря, вживаються заходи, і якість повітря покращується», – зазначив генеральний директор IQAir Франк Хаммес.

Читайте також: У столиці Індії забруднення повітря сягнуло критичного рівня

Як повідомляв Укрінформ, за останні 20 років рівень забруднення повітря в Європі знизився, але попри це більшість європейського населення живе в районах, де рівень забруднення перевищує рекомендований ВООЗ.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-