У столиці Індії забруднення повітря сягнуло критичного рівня

У столиці Індії забруднення повітря сягнуло критичного рівня

Укрінформ
У столиці Індії Нью-Делі тимчасово закрили школи через вкрай токсичне та забруднене повітря.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

«У п’ятницю рівень забруднення у Нью-Делі сягнув небезпечного рівня, що змусило місто закрити школи та запровадити надзвичайні заходи, а також викликало публічну критику з боку керівників індійських компаній щодо того, як уряд справляється з ситуацією», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що повітря сьогодні настільки забруднене, що мешканцям мегаполісу вже неможливо вийти на вулицю.

«До кінця цього тижня діти у Нью-Делі пропускатимуть школу (в індійських школах навчання триває 6 днів на тиждень – ред.) оскільки уряд запровадив надзвичайні заходи, щоб захистити наймолодших від надто токсичного повітря», - йдеться у повідомленні.

За даними моніторингової компанії IQAir, у п'ятницю вранці індійська столиця стала найбільш забрудненим містом у світі. Концентрація дрібних твердих частинок становила 523 мг на кубічний метр, що в 104,6 рази перевищує рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Читайте також: Майже всі європейці дихають забрудненим повітрям

У зв'язку з цим, регіональна комісія з управління якістю повітря також активувала антикризовий план, що включає припинення будівельних робіт, заохочення використання громадського транспорту та працю з дому.

Зазвичай якість повітря у Делі погіршується в період з жовтня по листопад через низку чинників, зокрема погодні умови, викиди та температури, що перешкоджають розсіюванню забруднюючих речовин.

Читайте також: ООН: Забруднення довкілля вбило більше людей, ніж COVID-19

Як повідомлялося, загальний індекс якості повітря (CAQI, Common Air Quality Index) формується автоматично на основі показників кількох основних забруднювачів: PM2.5 і PM10 (частки пилу), SO2 (діоксид сірки), NO2 (діоксид азоту), О3 (приземний озон), CO (оксид вуглецю). Чим нижчий показник CAQI, тим краща якість повітря.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-