У Румунії розпочали будівництво найбільшої в Європі бази НАТО

У Румунії розпочали будівництво найбільшої в Європі бази НАТО

Укрінформ
У Румунії розпочали зведення найбільшої у Європі бази НАТО. На будівництво витратять 2,5 мільярда євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє novinite.com із посиланням на Euronews Romania.

Проєкт будівництва спрямований на розширення існуючої 57-ї авіабази імені Михаїла Когелничану в повіті Констанца на площі 2800 гектарів. Нова база включатиме важливу військову інфраструктуру, зокрема злітно-посадкові смуги та ангари для військових літаків, а також цивільні об’єкти – школи, дитсадки, магазини і лікарню.

На румунській базі НАТО проживатимуть 10 000 військовослужбовців Альянсу разом із членами їхніх сімей.

Нова база в Румунії має стати найважливішим об’єктом Альянсу в Європі, йдеться у матеріалі.

Як повідомлялося, 9 лютого президент Румунії Клаус Йоганніс у листі парламенту заявив, що його країна дозволила розміщення на своїй території сил швидкого розгортання НАТО високої готовності у разі серйозних загроз безпеці.

Читайте також: Путін боїться війни з країнами НАТО - прем’єрка Естонії

За словами румунського лідера, завдяки цьому рішенню Північноатлантична рада може ухвалити рішення про розгортання на румунській території об'єднаних оперативно-тактичних груп дуже швидкого реагування в разі раптової серйозної кризи безпеки, що загрожує національній незалежності і суверенітету країни «з метою швидкого реагування на кризу і запобігання її ескалації».

Читайте також: НАТО створить у Фінляндії три центри інновацій

24 березня 2022 року генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що лідери країн Альянсу ухвалили розгортання чотирьох нових бойових груп у Болгарії, в Угорщині, в Румунії і Словаччині, на додаток до чотирьох таких багатонаціональних бойових груп, що були утворені раніше на території країн Балтії та у Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-