В Італії водіям-порушникам не надсилатимуть фото з камер контролю швидкості

В Італії водіям-порушникам не надсилатимуть фото з камер контролю швидкості

Укрінформ
Міністерство транспорту Італії оголосило, що водіям, оштрафованим за перевищення швидкості, надсилатимуть додому лише повідомлення про штраф без фото з камер контролю швидкості.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

"Міністерство транспорту Італії повідомило в суботу, що Італія планує припинити розсилку фотографій з камер контролю швидкості з міркувань конфіденційності", - йдеться у повідомленні.

Міністерство уточнює, що водіям, спійманим на перевищенні швидкості, надсилатимуть на домашні адреси лише повідомлення про штраф. Фото з камер контролю швидкості використовуватимуть лише якщо водій офіційно оскаржуватиме факт порушення.

Італійська газета Corriere della Sera повідомила, що указ схвалений органами з захисту даних Італії. За даними видання, надходили повідомлення про те, що стосунки, шлюби чи ділові угоди між людьми розривалися після того, як на фотографіях з камер виявлялося, що в автівці з водієм перебував хтось, хто не мав би з ним подорожувати.

Віцепрем'єр-міністр та міністр транспорту Італії Маттео Сальвіні неодноразово критикував використання камер контролю швидкості для штрафування порушників правил дорожнього руху, стверджуючи, що вони використовуються для отримання прибутку.

"Ми повинні рятувати життя за допомогою профілактики та контролю, а також зберегти гаманці громадян, звільнивши їх від анархії камер контролю швидкості", – заявив міністр транспорту Маттео Сальвіні.

Втім, він сказав, що камери контролю швидкості повинні залишатися в зонах підвищеного ризику, зокрема, біля шкіл та лікарень.

Читайте також: У Фінляндії заявили, що автівки з російськими номерами мають виїхати з країни до 16 березня

Наразі в Італії налічується близько 11 000 камер контролю швидкості — це більше, ніж у будь-якій іншій країні ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, після тривалого обговорення країни-члени ЄС погодили так званий Акт з цифрових послуг, який має на меті регулювати діяльність великих інтернет-платформ за спільними правилами, що передбачають захист споживачів та запобігання поширенню забороненого контенту, такого як «мова ненависті», пропаганда насильства, ксенофобії або расизму.

Фото: Rust/nordphoto/picture alliancе

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-