У США експрезидента Гондурасу визнали винним у пособництві наркоторговцям

У США експрезидента Гондурасу визнали винним у пособництві наркоторговцям

Укрінформ
У США визнали колишнього президента Гондурасу Хуана Орландо Ернандеса винним у змові з наркоторговцями і використанні армії і поліції країни для безперешкодної поставки тонн кокаїну до США.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Присяжні оголосили свій вердикт у федеральному суді в Нью-Йорку після двотижневого судового розгляду. 55-річного Ернандеса визнали винним у змові для ввезення кокаїну до США та у зберіганні зброї. Мінімальне покарання передбачає 40 років позбавлення волі, максимальне - довічне ув'язнення. Оголошення вироку призначено на 26 червня.

Адвокат експрезидента Сабріна Шрофф заявила, що Ернандес подасть апеляцію.

Ернандес був заарештований у своєму будинку в Тегусігальпі, столиці Гондурасу, через три місяці після того, як залишив посаду президента у 2022 році, і був екстрадований до США у квітні того ж року. Американська прокуратура у 2004 році звинуватила Ернандеса у змові з наркоторговцями, заявивши, що він отримав мільйони доларів хабарів.

У судових свідченнях експрезидент визнав, що гроші, отримані від продажу наркотиків, виплачувалися практично всім політичним партіям Гондурасу, але заперечував, що сам брав хабарі.

Свідками на суді були наркоторговці, які визнали свою відповідальність за десятки вбивств і заявили, що Ернандес захищав інтереси деяких найвпливовіших кокаїнових дилерів у світі, включаючи мексиканського наркобарона Хоакіна "Ель Чапо" Гусмана, який відбуває довічне ув'язнення в США.

Його брат, Хуан Антоніо "Тоні" Ернандес, колишній гондураський конгресмен, був засуджений до довічного ув'язнення у 2021 році федеральним судом Мангеттена за обвинуваченням у торгівлі наркотиками.

Читайте також: В Італії злочинці дронами доправляли наркотики у в’язниці

Як повідомляв Укрінформ, мексиканські правоохоронні органи заявили, що вилучили понад 40 тонн метамфетаміну в найбільшій нарколабораторії, виявленій за часів нинішньої влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-