У Греції ліквідували злочинну групу, що виготовила тисячі підробок паспортів

У Греції ліквідували злочинну групу, що виготовила тисячі підробок паспортів

Укрінформ
У Греції викрили злочинну організацію, що влаштувала підпільну схему імміграції до ЄС та виготовила тисячі підробок паспортів для тих, хто користувався їхніми послугами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

"Після багатомісячного розслідування, у співпраці з Європолом, поліція викрила злочинну групу та вилучила близько 4650 підроблених проїзних документів, які мали на меті сприяти нелегальній міграції", - йдеться у повідомленні.

Підроблені документи мали походження з багатьох європейських держав, включаючи Грецію, Бельгію, Нідерланди, Данію, Фінляндію, Німеччину, Італію, Угорщину, Словенію, Іспанію, Швецію, Норвегію та Україну, а деякі з них були також колумбійського походження.

Ця злочинна мережа з вересня 2023 року займалася організацією нелегального в’їзду на територію ЄС.

Всього було затримано 11 осіб – трьох палестинців, трьох латвійців, двох іранців, двох сирійців та одного ліванця.

За висновками слідства, ця група з використанням складного технологічного обладнання навчилася робити високоякісні підробки паспортів низки країн ЄС та третіх країн, за допомогою яких нелегальні мігранти могли легалізуватися в ЄС.

Читайте також: Поліція Суринама виявила майже 600 кілограмів кокаїну в літаку, що прямував до Амстердама

Вартість такого документа для клієнтів-мігрантів становила від 400 до 1200 євро залежно від країни походження. Зловмисники виготовили тисячі таких документів, кількість лише тих, які знайшли та вилучили правоохоронці, сягає понад 4600.

Разом з тисячами підроблених документів у зловмисників було конфісковано 10 високоякісних лазерних принтерів та понад 20 000 євро готівкою.

На додачу до цього, учасників мережі підозрюють в організації перельотів до країн ЄС із використанням виготовлених ними підробок. За "пакет послуг" брали 6000 євро з особи.

Як повідомляв Укрінформ, поліція Іспанії, Італії та Греції ліквідувала злочинну організацію, яка виготовила та розповсюдила фальшивих банкнот номіналом 100 євро на суму понад мільйон євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-