У Пакистані студента засудили до смертної кари за повідомлення у WhatsApp

У Пакистані студента засудили до смертної кари за повідомлення у WhatsApp

Укрінформ
Суд у Пакистані засудив 22-річного студента до смертної кари за звинуваченням у богохульстві через повідомлення у Whatsapp.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Суд провінції Пенджаб заявив, що студент поділився "блюзнірськими" світлинами та відео з наміром образити релігійні почуття мусульман.

Справа була відкрита у 2022 році відділом боротьби з кіберзлочинністю Федерального агентства розслідувань Пакистану (FIA) в Лахорі, столиці провінції Пенджаб. Згодом справу передали до місцевого суду в місті Гуджранвала.

За цією ж справою до довічного ув'язнення засуджено 17-річного студента. Обидва обвинувачені свою провину заперечують.

У постанові суду заявляється, що 22-річного хлопця засудили до смертної кари за підготовку світлин та відео, які містили принизливі слова про пророка Мухаммеда та його дружин.

Молодший підсудний отримав довічне ув'язнення за поширення цього матеріалу. Цього студента засудили до довічного ув'язнення замість смертної кари, оскільки він є неповнолітнім, повідомили в суді.

Читайте також: У Пакистані через зсуви ґрунту та сильні снігопади загинули близько 30 людей

Богохульство у Пакистані карається смертю. Деякі люди зазнають самосуду ще до того, як їхні справи потрапляють до суду.

Закони проти богохульства були вперше кодифіковані британськими правителями Індії та розширені у 1980-х роках за часів військового уряду Пакистану.

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого суд у Пекіні за звинуваченнями у шпигунстві засудив австралійського письменника китайського походження Яна Хенцзюня до смертної кари з відтермінуванням виконання вироку на два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-