У Газі створять тимчасовий причал для доправлення гуманітарної допомоги - Байден

У Газі створять тимчасовий причал для доправлення гуманітарної допомоги - Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден віддав розпорядження військовим створити тимчасовий причал на Середземному морі в Газі для доставки гуманітарної допомоги палестинцям.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це він сказав у четвер у Конгресі США, виступаючи зі зверненням «Про стан справ у країні».

«Сьогодні ввечері я наказую американським військовим очолити та об'єднати місію зі створення тимчасового причалу в Середземному морі на узбережжі Гази, який зможе приймати великі партії продовольства, води, медикаментів і тимчасових притулків», – сказав він, наголосивши, що військові США не ступатимуть на територію анклаву, оскільки всі роботи проводитимуться дистанційно.

За словами Байдена, причал дасть змогу значно збільшити обсяг гуманітарної допомоги.

«Ізраїль повинен зробити свій внесок, – додав він. – Ізраїль повинен пропускати більше допомоги в Газу й гарантувати, що гуманітарні працівники не потраплять під перехресний вогонь».

Також президент наголосив на необхідності відкриття контрольно-пропускного пункту на півночі Гази.

Байден підкреслив, що Ізраїль має право захищатися від ХАМАСу й покласти край цьому конфлікту, звільнивши заручників.

Читайте також: Америка не поступиться перед Путіним – Байден у Конгресі США

«Але на Ізраїлі лежить додатковий тягар, тому що ХАМАС ховається й діє серед цивільного населення – як боягузи, під лікарнями, дитячими садками... Однак є також фундаментальний обов'язок захищати невинних цивільних осіб», – зазначив президент.

Він підкреслив, що є «довічним прихильником Ізраїлю». Водночас «безперервно» працює над тим, щоб установити негайне припинення вогню на шість тижнів, щоб звільнити всіх в'язнів, усіх заручників, повернути їх додому та полегшити нестерпну гуманітарну кризу».

Захист і порятунок невинних життів має бути пріоритетом, додав Байден, повторивши, що в майбутньому «єдиним реальним вирішенням ситуації є рішення про дві держави».

Як повідомляв Укрінформ, Байден у своєму заявив, що російський диктатор Путін не планує зупинятися лише на Україні, однак саме українська нація здатна зупинити його «марш» агресії в Європі, якщо її забезпечити необхідною підтримкою.

Фото: Wade Vandervort

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-