Унаслідок ракетної атаки хуситів на судно в Аденській затоці загинули троє моряків

Унаслідок ракетної атаки хуситів на судно в Аденській затоці загинули троє моряків

Укрінформ
Під час ракетної атаки хуситів у середу на корабель True Confidence, що йшов під прапором Барбадосу, загинули троє моряків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

"Троє членів екіпажу були вбиті під час ракетного удару хуситів по вантажному судну біля південного узбережжя Ємену", - повідомили офіційні особи США.

Як зазначається, це перші загиблі, смерть яких спричинили напади хуситів на торгівельні судна у Червоному морі.

Корабель True Confidence після атаки був залишений екіпажем та дрейфував з пожежею на борту. За даними американських військових, атака відбулася приблизно об 11:30 за місцевим часом.

Хусити стверджують, що їхні напади спрямовані на підтримку палестинців у війні між Ізраїлем та ХАМАСом, що триває у секторі Гази.

Читайте також: В ООН висловили стурбованість новим нападом хуситів на судно, де загинули моряки

Центральне командування США (Centcom), яке контролює військові операції на Близькому Сході, повідомило, що троє членів екіпажу загинули та щонайменше четверо отримали поранення, троє з них перебувають у тяжкому стані.

"Ці атаки хуситів порушили світову торгівлю та забрали життя міжнародних моряків", - йдеться у повідомленні.

У своїй заяві підтримувана Іраном група заявила, що екіпаж судна True Confidence проігнорував попередження військово-морських сил Хуситів.

Посольство Великої Британії у Ємені заявило, що смерть моряків стала «сумним, але неминучим наслідком того, що хусити бездумно обстріляли міжнародне судно ракетами» та наполягає на тому, що подібні атаки потрібно припинити.

Раніше офіційні особи США та Великої Британії повідомляли про двох загиблих та шістьох поранених внаслідок цієї атаки.

Читайте також: США розширили санкції проти іранської мережі підтримки хуситів

Як повідомлялося, деілька днів тому внаслідок атаки хуситів затонуло британське торгівельне судно Rubymar, екіпаж евакуювався.

Резолюція ООН 2722 від 10 січня 2023 року «найрішучішим чином засуджує напади хуситів… на торгівельні та комерційні судна, вчинені з 19 листопада 2023 року…, вимагає, щоб хусити негайно припинили усі подібні напади, що перешкоджають світовій торгівлі, завдають шкоди правам та свободам судноплавства та ставлять під загрозу регіональний мир та безпеку…».

Фото: CENTCOM

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-