В Албанії відкрили авіабазу радянських часів для обслуговування літаків НАТО

В Албанії відкрили авіабазу радянських часів для обслуговування літаків НАТО

Укрінформ
В Албанії відкрили перебудовану авіабазу в місті Кукова, що існувала за радянських часів, для обслуговування літаків НАТО через "імовірні загрози регіону з боку РФ".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Албанія, країна-член НАТО, яка не має власних винищувачів, відкрила сьогодні відбудовану авіабазу радянських часів для обслуговування літаків НАТО на тлі посилення загрози з боку РФ", - заявив прем’єр-міністр країни Еді Рама.

"Ця база додасть ще один елемент безпеки для нашого регіону Західних Балкан, про який ми всі знаємо, що це регіон, якому загрожує небезпека та неоімперські амбіції Російської Федерації", — зазначив Рама.

За інформацією Reuters, авіабаза, на якій обслуговуватимуться літаки НАТО, розташована у невеликому містечку Кукова, де за часів СРСР розміщувалися радянські та китайські винищувачі, що перебували в стані бойової готовності на випадок війни з країнами Заходу.

"Сьогодні ми живемо в іншу епоху, і, на щастя, Албанія знаходиться на іншому боці", - сказав Рама.

Читайте також: Албанія передала Україні бронетехніку та мінометні снаряди

Албанія, яка приєдналася до НАТО у 2009 році, також веде переговори з Альянсом про будівництво військово-морської бази в Порто Романо на узбережжі Адріатичного моря.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні прем’єр-міністр Албанії Еді Рама під час спільної з Президентом України пресконференції заявив, що справедливий мир в Україні має базуватися на запропонованій Президентом Володимиром Зеленським Формулі миру, яку Албанія повністю підтримує.

Фото: BIRN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-