Трамп намагається відтягнути до виборів суд у справі про незаконне зберігання документів

Трамп намагається відтягнути до виборів суд у справі про незаконне зберігання документів

Укрінформ
Дональд Трамп закликав суддю, яка веде справу про незаконного зберігання секретних документів, відкласти процес – він сподівається виграти президентські вибори року та помилувати себе.

Про це повідомляє The Hill, передає Укрінформ.

«Як провідний кандидат на виборах 2024 року Трамп рішуче заявляє, що справедливий судовий розгляд не може бути проведений цьогоріч відповідно до конституції», - йдеться в документах, поданих до суду від імені адвокатів експрезидента.

Очікується, що окружна суддя США Ейлін Кеннон оновить розклад засідань найближчим часом. Причому не виключається, що вона відкладе початок розгляду у справі Трампа, який заплановано на 20 травня.

Читайте також: Верховний суд США погодився розглянути справу стосовно президентського імунітету Трампа

Трамп спочатку запропонував як альтернативну дату 12 серпня, однак потім заявив, буцімто в рік виборів суд проти нього буде несправедливим. Сторона обвинувачення в особі спецпрокурора Джека Сміта, який попервах намагався чимскоріше притягти експрезидента до суду, тепер просить призначити засідання на 8 липня.

Видання зазначає, що в разі затягування судового процесу та обрання Трампа президентом на новий термін він може припинити обидві справи, які веде спецпрокурор Сміт, а потім помилувати себе.

Читайте також: Суд в Іллінойсі усунув Трампа від праймеріз на підставі «заборони для заколотників»

Як повідомлялося, у справі про незаконне зберігання секретних документів Трампа обвинувачують за 40 пунктами, у тому числі у спробі перешкодити урядові повернути папери. Колишній господар Білого дому не визнав своєї провини та вважає себе невинуватим.

Фото: Justin Sullivan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-