Верховний суд США погодився розглянути справу стосовно президентського імунітету Трампа

Верховний суд США погодився розглянути справу стосовно президентського імунітету Трампа

Укрінформ
Верховний суд США погодився розглянути питання про те, чи можна притягнути експрезидента Дональда Трампа до кримінальної відповідальності за спроби скасувати результати виборів 2020 року.

Про це повідомляє The Hill, передає Укрінформ.

«Рішення суддів наразі призупиняє кримінальне провадження проти Трампа, пов’язане з подіями 6 січня (2021 року – ред.), однак воно також стає переможним для спецпрокурора Джека Сміта, оскільки сторона обвинувачення тепер зможе довести справу до засідання судового журі перед голосуваннями на президентських виборах», - пише видання.

Перед цим Трамп закликав суддів пригальмувати процес, допоки він не вичерпає можливості оскарження в судах нижчої інстанції. У такому разі судові розгляди тривали б тижнями, якщо не місяцями. Це допомогло б йому виграти час для обрання президентом, аби потім мати змогу помилувати самого себе. Тепер Трамп знову змушений повернутися до судових процесів замість зосередитися на президентській кампанії.

Читайте також: Трамп подав апеляцію проти виплати штрафу у понад $450 мільйонів

Утім, адвокати намагаються переконати суд у тому, що Трамп мав абсолютний президентський імунітет від кримінального переслідування під час подій 6 січня 2021 року, коли натовп його прихильників розгромив будівлю Конгресу.

Як повідомляв Укрінформ, Федеральний апеляційний суд США підтвердив рішення попередньої інстанції, що Дональд Трамп не захищений від судового переслідування за ймовірні злочини під час свого президентства.

Фото: Justin Sullivan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-