У Нідерландах лідера наркокартелю засудили на довічне за серію вбивств

У Нідерландах лідера наркокартелю засудили на довічне за серію вбивств

Укрінформ
У Нідерландах засудили на довічне ув'язнення ватажка наркокартелю, відповідального за серію вбивств.

Про це повідомляє rtl.nl, передає Укрінформ.

"Ватажок угруповання Рідуан Тагі засуджений на довічне. Тільки під час розгляду цієї справи були скоєні три вбивства людей, наближених до головного свідка, у тому числі вбивство Петера де Вріса (нідерландський кримінальний репортер – ред.)”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, судовий процес, який назвали “Маренго” - за кодовою назвою операції, під час якої затримали обвинувачених, - тривав майже шість років.

За інформацією NOS, амстердамський суд також засудив на довічне ще двох фігурантів у справі про шість убивств, скоєних у 2015-2017 роках, чотирьох замахів на вбивство та підготовки нових.

Загалом у справі проходять 17 підозрюваних, головним фігурантом є Рідуан Тагі. Суд дійшов висновку, що Тагі був “беззаперечним лідером” злочинного угруповання, він застосовував “надзвичайну силу, щоб залякати людей”. І “вчинений ним терор” був ефективним, констатував суддя.

Читайте також: У Мексиці розслідують різанину у пустелі між злочинними угрупованнями

Прокуратура також вимагала довічного ув'язнення ще для трьох фігурантів справи, однак суд ухвалив, що вони проведуть за гратами 29, 27 і 15 років.

Оголошення вироку відбувалося за підвищених заходів безпеки. Озброєні поліцейські чергували як навколо будівлі суду, так і безпосередньо у приміщенні.

Суддя оголошував рішення за ширмою, його особа залишилася прихованою.

Угруповання, яким керував Тагі, вважається одним із найбільших у Європі.

Читайте також: В Італії спіймали відомого мафіозі

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2021 року в Амстердамі невідомий стріляв у журналіста Пітера де Вріса, він зазнав тяжких поранень і був доправлений до лікарні, де помер.

64-річний де Вріс був відомим кримінальним репортером, який співпрацював з поліцією та виступав як експерт у розслідуванні низки кримінальних справ.

Він входив до "чорного списку" Рідуана Тагі, заарештованого в 2019 році в ОАЕ і переданого Нідерландам.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-