У Німеччині - новий страйк працівників Lufthansa

У Німеччині - новий страйк працівників Lufthansa

Укрінформ
Профспілка Verdi розпочала триденний страйк наземного персоналу авіакомпанії Lufthansa AG, що був організований лише за день до його початку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Профспілка Verdi заявила, що страйк почався, як і було заплановано, о 6:00.

Представники Verdi закликали співробітників підрозділів Lufthansa Technik, Lufthansa Aviation Training та Lufthansa Technical Training розпочати триденний робочий страйк, починаючи з ранку середи.

Авіакомпанія подала нам "пропозицію без змін" на тлі суперечки щодо заробітної плати та одноразових виплат, сказав речник профспілки. Однак очікується, що цей страйк не вплине на розклад рейсів авіаперевізника.

Компанія Lufthansa розкритикувала страйк, який триватиме три дні та був оголошений лише за 12 годин до його початку, назвавши його "незрозумілою та абсолютно недоречною ескалацією". У авіакомпанії стверджують, що профспілці була зроблена "розширена пропозиція".

"Минулого четверга Lufthansa зробила ще один великий крок назустріч профспілці та представила нову, навіть покращену пропозицію", — сказав представник авіакомпанії.

Раніше Verdi очолювала два страйки, які тривали більше одного дня, що призводило до скасування сотень рейсів у великих авіатранспортних вузлах Німеччини.

Читайте також: Польські фермери за тиждень знову протестуватимуть у Варшаві

Як повідомляв Укрінформ, раніше працівники служби безпеки у великих аеропортах Німеччини повідомили про намір влаштувати загальний страйк 1 лютого. Профспілка вимагала підвищення зарплати для працівників галузі.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-