Кількість заявок на притулок в ЄС сягнула найвищого рівня від кризи 2015 року

Кількість заявок на притулок в ЄС сягнула найвищого рівня від кризи 2015 року

Укрінформ
Кількість заявок на отримання притулку у країнах ЄС зросла на 18% - до 1,14 мільйона у 2023 році, що є найвищим показником з часів міграційної кризи 2015-2016 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Кількість заявок на надання притулку в країнах ЄС зросла на 18% - до 1,14 мільйона у 2023 році, що є найвищим рівнем з часів міграційної кризи 2015-2016 років" - свідчать дані Агентства ЄС з питань надання притулку (EUAA).

Як зазначається, ці дані, ймовірно, розпалять і без того гарячі дебати про міграцію та ультраправі настрої напередодні безлічі місцевих та національних голосувань по всьому континенту, а також виборів до Європейського парламенту у червні цьогоріч.

Згідно з даними EUAA, сирійці та афганці залишаються найбільшими групами заявників. У той час як кількість сирійських заявників зросла на 38% порівняно з 2022 роком, кількість афганських заявників скоротилася на 11% порівняно з 2022 роком.

Новим трендом стало те, що громадяни Туреччини склали третю за чисельністю групу заявників, подавши на 82% більше заявок, ніж у попередньому році.

Читайте також: У ЄС ліквідували масштабну мережу незаконного переправлення мігрантів через Ла-Манш

Число палестинців, які подали заяви на отримання притулку, зросла до рекордного рівня – майже 11 600 на тлі війни між Ізраїлем та ХАМАСом, повідомляє EUAA, зазначаючи, що було важко правильно зареєструвати їхню кількість, оскільки більшість країн-членів ЄС не визнають Палестину як державу.

ЄС протягом багатьох років намагається зменшити кількість нелегальних мігрантів. Після кризових 2015-2016 років цифри спочатку впали, зокрема внаслідок пандемії коронавірусу, однак з минулого року знову відбулося значне зростання.

Фото: Twitter/Peter Murphy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-