В Ізраїлі проходять місцеві вибори на тлі війни з ХАМАС

В Ізраїлі проходять місцеві вибори на тлі війни з ХАМАС

Фото
Укрінформ
Ізраїльтяни сьогодні віддають голоси за очільників міст, селищ та представників регіональних рад на тлі війни з ХАМАС у секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

"Виборчі дільниці відкрилися на більшій частині країни у вівторок, коли ізраїльтяни нарешті отримали можливість проголосувати за муніципальних та регіональних представників на виборах, які двічі відкладалися через війну", - йдеться у повідомленні.

Про жодні серйозні проблеми не повідомлялося, виборчі дільниці почали працювати о 7 годині ранку для понад 7 мільйонів ізраїльтян, які мають право голосувати за мерів у 197 містах, а також за представників 45 регіональних рад.

Виборчі дільниці у більшості регіонів працюватимуть до 22:00, хоча в деяких громадах та на військових базах вони закриються раніше.

У голосуванні не беруть участь 11 муніципалітетів та регіональних рад уздовж північного кордону та прилеглих до сектору Гази, звідки близько 180 000 мешканців були евакуйовані через бойові дії з терористичними угрупованнями "Хезболла" та "ХАМАС".

Перші загальнонаціональні місцеві вибори в Ізраїлі з 2018 року спочатку були заплановані на 31 жовтня, але були перенесені на 31 січня після нищівної атаки ХАМАС на південь Ізраїлю 7 жовтня. Вибори були відкладені вдруге через кількість резервістів, які беруть участь у бойових діях.

Читайте також: ЦАХАЛ представив план евакуації цивільних з Рафаху

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Фото з сайту ​The Times of Israel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-