У Китаї колишній високопосадовець отримав довічне ув’язнення за хабарі на $12 мільйонів

У Китаї колишній високопосадовець отримав довічне ув’язнення за хабарі на $12 мільйонів

Укрінформ
У Китаї суд засудив до довічного ув’язнення колишнього високопосадовця провінційного уряду за звинуваченнями у зловживанні владою та отриманні хабарів на більш ніж 12 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Як встановило слідство, колишній заступник голови Постійного комітету Зборів народних представників провінції Цинхай, що на заході центральної частини Китаю, Лі Цзесян впродовж понад сімнадцяти років, із 2004-го по 2021-й, використовував свої високі посади в Цинхаї та на попередньому місці роботи в автономному районі Внутрішня Монголія на півночі країни для незаконного збагачення.

Зокрема, використовуючи своє службове становище чиновник сприяв отриманню державних контрактів зацікавленим компаніями, лобіював просування окремих осіб по службі й надання фінансових субсидій певними установам чи організаціям та вчиняв інші подібні правопорушення.

Взамін Лі приймав безпосередньо або через посередників гроші та цінності, яких за весь час набралось на понад 88,2 мільйона юанів (приблизно $12,4 мільйона).

Хабарництво високопосадовця в таких розмірах вважається в Китаї особливо тяжким злочином і карається найвищою мірою – смертною карою. Проте суд врахував, що Лі правдиво зізнався у скоєному, повідомив про більшість фактів свого злочину, які не були виявлені слідством, розкаявся та повернув отримані неправомірні доходи, тому він отримав більш м’яке покарання у вигляді довічного утримання під вартою.

Суд також постановив стягнути й передати до державної скарбниці всі незаконні прибутки колишнього чиновника, конфіскувати все його особисте майно та довічно позбавити засудженого політичних прав.

Читайте також: Засуджений у Китаї до смертної кари австралійський письменник відмовився від апеляції

Як повідомляв Укрінформ, у ході внутрішньопартійної перевірки в правлячій у Японії Ліберально-демократичній партії (ЛДП) встановлено, що 82 члени парламенту від ЛДП із 374-х не зареєстрували доходи від збору коштів у звітах про політичні фонди або навмисно занизили їх.

Фото: Shutterstock Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-