Польські фермери протестують у Варшаві

Польські фермери протестують у Варшаві

Фото
Укрінформ
Польські фермери у вівторок в центрі Варшави протестують проти європейського зеленого ладу та напливу агропродукції з України.

Протест триватиме упродовж дня, передає кореспондент Укрінформу.

Як планують аграрії, о 12-й годині вони вирушать від Палацу культури і науки у центрі міста до Сейму країни, де їхню делегацію має прийняти маршалок Шимон Головня. Згодом вони мають вирушити до Ради міністрів, де з фермерами зустрінеться хтось із представників уряду. Вони розраховували, що з ними проведе зустріч глава польського уряду Дональд Туск. Однак він у вівторок братиме участь у зустрічі лідерів Вишеградської групи у Празі.

Організатори розраховують, що у протесті у Варшаві візьмуть участь від 30 до 50 тис. фермерів з усієї Польщі.

Головними вимогами польських фермерів є відмова від європейського зеленого ладу та обмеження імпорту агропродукції з України.

Цей протест відбуватиметься без сільськогосподарської техніки. Фермери прибувають до Варшави організованими групами на автобусах.

Читайте також: У Брюсселі поліція водометами розігнала протест фермерів

Як повідомляв Укрінформ, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту фермерів на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від європейського зеленого курсу. За цей час сталося п'ять випадків висипання українських агрокультур з вантажних вагонів на колії чи з вантажівок на дорогах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-