Експрезидент Бразилії Болсонару відкидає звинувачення у підбуренні до перевороту

Експрезидент Бразилії Болсонару відкидає звинувачення у підбуренні до перевороту

Укрінформ
Колишній президент Бразилії Жаїр Болсонару на мітингу в Сан-Паулу заперечив звинувачення в тому, що він підбурював до державного перевороту в 2022 році.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Виступаючи на недільному мітингу в найбільшому місті Бразилії перед натовпом людей у жовто-зелених кольорах, 68-річний експрезидент назвав ці звинувачення "брехнею". Колишній президент заявив, що став жертвою політичних переслідувань після того, як залишив посаду трохи більше року тому. Болсонару також закликав до амністії сотень своїх прихильників, засуджених за напади на громадські будівлі.

Наразі поліція розслідує, чи брав участь Болсонару в змові з метою державного перевороту після програшу на виборах 2022 року. Йому все ще заборонено балотуватися в президенти протягом восьми років за підрив виборчої системи у Бразилії та заяву про те, що останні вибори були сфальсифіковані, незважаючи на те, що доказів фальсифікації виборів не було.

Після того, як він програв вибори лівому кандидату Луїсу Інасіу Лулі да Сілві, тисячі його прихильників штурмували урядові будівлі в столиці Бразилії - в тому числі президентський палац, Верховний суд і Конгрес - мародерствуючи і вандалізуючи будівлі.

Читайте також: Хунта Гвінеї розпустила уряд

Під час нападу на Конгрес Болсонару перебував у США. Він повернувся до Бразилії в березні 2023 року, заявивши, що йому немає чого боятися.

Він залишається найвпливовішим правим лідером у бразильській політиці.

Як повідомляв Укрінформ, поліція конфіскувала закордонний паспорт колишнього президента Бразилії Жаїра Болсонару, звинувативши його у підготовці держперевороту.

Фото: EPA-EFE/REX/SHUTTERSTOCK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-