Штати та Британія завдали нових ударів по єменських хуситах

Штати та Британія завдали нових ударів по єменських хуситах

Укрінформ
Сполучені Штати й Велика Британія в суботу завдали ударів по майже двох десятках військових об'єктів єменських хуситів, які продовжують напади на кораблі в Червоному морі.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

У спільній заяві Штатів і Британії, а також Австралії, Бахрейну, Канади, Данії, Нідерландів та Нової Зеландії, які надавали союзникам підтримку, вказано, що удари були спрямовані проти 18 об'єктів хуситів у восьми місцях Ємену, зокрема підземних складів зброї та ракет, систем ППО, радарів й гелікоптера.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що ці дії мали на меті «ще більше підірвати й послабити можливості підтримуваного Іраном угрупування бойовиків-хуситів».

«Ми й далі показуватимемо хуситам, що вони нестимуть відповідальність, якщо не припинять свої незаконні напади, які завдають шкоди економіці Близького Сходу, навколишньому середовищу і зривають доставку гуманітарної допомоги до Ємену й інших країн», – зазначив Остін.

Місцевий телеканал повідомив, що союзники завдали низки ударів по столиці країни Сані.

Читайте також: США перехопили партію зброї, яку Іран постачав хуситам

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього тижня хусити взяли на себе відповідальність за напад на британське вантажне судно Rubymar й атаку безпілотника на американський есмінець, а також обстріляли ізраїльський порт і курортне місто Ейлат балістичними ракетами й БПЛА.

При цьому не було потоплено жодного корабля й не загинув жоден член екіпажу. Проте Rubymar перевозив понад 40 тис. тонн добрив, які могли потрапити в Червоне море й спричинити екологічну катастрофу.

Фото: US Air Force

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-