США перехопили партію зброї, яку Іран постачав хуситам

США перехопили партію зброї, яку Іран постачав хуситам

Укрінформ
Берегова охорона США перехопила в Перській затоці партію зброї з Ірану, яка прямувала до хуситів у Ємені.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Центральне командування США (CENTCOM) заявило, що коли його сили висадилися на борт судна, вони виявили понад 200 контейнерів з різноманітним летальним обладнанням, включаючи компоненти балістичних ракет середньої дальності, вибухівку і пускові установки протитанкових керованих ракет, призначених для підтримки хуситів.

"Це ще один приклад зловмисної діяльності Ірану в регіоні. Продовження постачання сучасних звичайних озброєнь хуситам є прямим порушенням міжнародного права", - сказав генерал Майкл Ерік Курілла, командувач CENTCOM.

Читайте також: США знову вдарили по безпілотних катерах та протикорабельних ракетах хуситів в Ємені

Хусити почали напади на комерційне судноплавство в середині листопада 2023 року і заявляють, що вони націлені на кораблі, пов'язані з Ізраїлем і його союзниками, щоб чинити на них тиск через війну в Газі. Багато судноплавних компаній перенаправляють судна в обхід південного краю Африки, що є довшим і дорожчим маршрутом.

Хусити, разом з ХАМАС у Газі, Хезболлою в Лівані та іншими групами в Іраку і Сирії, є частиною так званої осі опору Тегерану.

Як повідомляв Укрінформ, після початку атак єменських хуситів на судна у Червоному морі дохід Суецького каналу впав майже вдвічі в січні, бо великі судноплавні компанії стали уникати цього водного шляху.

Фото: iranintl.com, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-