Шторм «Рольф» наробив лиха у трьох країнах ЄС

Шторм «Рольф» наробив лиха у трьох країнах ЄС

Укрінформ
Кілька поромних ліній у Скандинавії тимчасово призупинили роботу в п'ятницю, через сильний вітер, який вирував у Швеції, Норвегії і Данії.

Про це повідомляє Associated Press, передає Укрінформ.

Метеорологічний інститут Данії повідомив, що шторм «Рольф» вирував в основному на півночі і північному заході країни. Метеорологи зафіксували пориви вітру на півночі країни зі швидкістю 135,36 кілометра на годину. За повідомленнями данських ЗМІ, по всій країні були повалені дерева і зафіксовано літаючі об'єкти.

Данський фрегат HDMS Esbern Snare, який був пришвартований до військово-морської станції Фредеріксхавн, через шторм насунувся на інший фрегат, HDMS Absalon, завдавши подряпин на корпусі, але без серйозних пошкоджень, повідомив місцевий телеканал TV2.

Шторм вирував уздовж узбережжя південної Скандинавії протягом ночі, а Шведський метеорологічний і гідрологічний інститут (SMHI) оголосив у п'ятницю друге найвище попередження.

Читайте також: На грецькому острові Родос пронісся торнадо

Близько 4 000 людей залишилися без світла на західному узбережжі Швеції, повідомило шведське інформаційне агентство ТТ. Співробітник поліції міста Гетеборга розповів ТТ, що протягом п'яти годин вони отримали близько 150 дзвінків про повалені дерева.

У Гетеборзі, що на західному узбережжі Швеції, сильний вітер зірвав дах із головного залізничного вокзалу. Ніхто не постраждав, але було вимкнено електрику і зупинено залізничне сполучення з другим за величиною місті в країні. Місцеві чиновники кажуть, що наразі незрозуміло, коли відновиться рух поїздів. Міст на архіпелазі на північ від Гетеборга був закритий для руху, повідомляє шведська газета Aftonbladet.

Аварійні служби в Гетеборзі закликали людей залишатися вдома через вітер, оскільки «незакріплені предмети можуть розлетітися далеко і становити небезпеку».

Надходили повідомлення про затоплення доріг на півдні Норвегії. Норвезьке управління водних ресурсів та енергетики (NVE) оголосило попередження про повені в цьому регіоні і заявило, що дощі і танення снігу в найближчі дні можуть призвести до розливання річок і струмків.

Читайте також: У Норвегії вирує найпотужніший за останні 30 років шторм

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого шторм «Інгунн» охопив Норвегію, знеструмивши тисячі будинків, а метеорологічний інститут оголосив у країні червоне попередження, найвищий рівень небезпеки для арктичного регіону.

Фото: Johan Nilsson/TT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-