У Норвегії вирує найпотужніший за останні 30 років шторм

У Норвегії вирує найпотужніший за останні 30 років шторм

Укрінформ
Шторм "Інгунн" охопив Норвегію, знеструмивши тисячі будинків, а метеорологічний інститут оголосив у країні червоне попередження, найвищий рівень небезпеки для арктичного регіону.

Про це повідомляє Associated press, передає Укрінформ. 

Шторм вирував у центральній частині Норвегії в середу в другій половині дня, а в четвер перейшов на північ. 

Пориви ураганного вітру в деяких районих країни сягали 180 кілометрів на годину. Поблизу Лаердала, містечка на північний схід від Бергена, автобус із 14 пасажирами знесло з дороги, хоча, за повідомленням поліції, ніхто не постраждав.

Деякі райони були затоплені, а авіакомпанії та оператори поромів, що з’єднують норвезькі острови, тимчасово призупинили роботу. У середу і четвер надходили численні повідомлення про закриття шкіл, доріг, тунелів і мостів.

За повідомленням поліції, в готелі в місті Бодо було вибито кілька вікон. Пізніше центр Бодо був перекритий, оскільки, за словами поліції, "існує небезпека для життя і здоров'я людей".

Раніше повідомлялось, що поліція попросила людей за можливості не виходити на вулицю і стежити за предметами, які можуть летіти в повітрі через сильні пориви вітру.

Речник поліції в регіоні Тронделаг Бйорнар Гаасвік повідомив норвезькому інформаційному агентству NTB, що протягом ночі агентство громадської безпеки отримало від 40 до 50 повідомлень від людей, які постраждали від шторму, і очікується, що в четвер їх буде ще більше.

Читайте також: У Британії та Ірландії внаслідок шторму «Іша» четверо загиблих

Червоне попередження також було оголошено для Лофотенських островів, розташованих на півночі уздовж узбережжя в Арктиці.

Шторм пройшов над тією ж територією, що й новорічний ураган 1992 року, один із найсильніших штормів в історії Норвегії, повідомили норвезькі ЗМІ.

Пориви ураганного вітру також були зафіксовані вночі у Швеції. Шведський метеорологічний і гідрологічний інститут оголосив червоне попередження для західної частини району Норрботтенс, який межує з Норвегією.

Як повідомляв Укрінформ, шторм із сильним вітром охопив північно-східне узбережжя Австралії, залишивши тисячі людей без світла.

Фото: Dave Nelson

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-