Трамп несподівано згадав Навального в контексті своїх судових справ

Трамп несподівано згадав Навального в контексті своїх судових справ

Укрінформ
Експрезидент Дональд Трамп у понеділок оприлюднив свої перші коментарі щодо смерті російського опозиціонера Олексія Навального, проте не став нікого засуджувати чи висловлювати співчуття.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Трамп пов'язав зі смертю Навального свої власні юридичні проблеми. У п'ятницю суд зобов’язав його виплатити штраф у розмірі 355 млн доларів у справі про шахрайство із завищенням вартості об’єктів нерухомості.

«Раптова смерть Олексія Навального змусила мене дедалі більше і більше усвідомлювати, що відбувається в нашій країні, – написав Трамп у понеділок у своїй соцмережі Truth Social. – Це повільне, неухильне просування, в якому шахрайські, радикальні ліві політики, прокурори й судді ведуть нас по шляху до знищення. Відкриті кордони, сфальсифіковані вибори й грубо несправедливі рішення в судах знищують Америку. Ми – нація в занепаді, нація-невдаха! MAGA-2024». (MAGA – Make America Great Again, старе гасло, яке Трамп використовував у президентській кампанії 2016 року. Нині використовується як слоган його найбільшими прибічниками серед республіканців).

Президент Джо Байден і головна конкурентка Трампа на президентських перегонах 2024 року серед республіканців Ніккі Гейлі прямо звинуватили в смерті Навального президента Росії Володимира Путіна. Вона також звернула увагу на те, що Трамп промовчав про цю подію і закликала експрезидента «відповісти, чи вважає він, що Путін несе відповідальність за Навального».

Читайте також: Клінтон закликала сприймати всерйоз передвиборчі заяви Трампа

«Мене дивує, наскільки він слабкодухий, коли йдеться про Путіна, адже подивіться: він досі нічого не сказав про смерть Навального», – заявила Гейлі в понеділок в інтерв’ю Fox News. – Він ще нічого не сказав про арешт російських активів і про те, що ці гроші можуть піти в Україну… Це питання розглядається в Конгресі – він мав би закликати до цього. Він ні про що не говорить. Усе, що він робить, – це просторікує до пізньої ночі, розповідаючи про свою судову тяганину».

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого в Росії повідомили про смерть Навального, який перебував у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-