Клінтон закликала сприймати всерйоз передвиборчі заяви Трампа

Клінтон закликала сприймати всерйоз передвиборчі заяви Трампа

Укрінформ
Колишня держсекретарка США Гілларі Клінтон вважає, що до передвиборчих заяв Дональда Трампа слід ставитися серйозно, оскільки він має намір їх втілити. 

Про це вона заявила під час виступу на 7-му Українському ланчі в Мюнхені, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, треба серйозно ставитися до погроз Трампа... Він зробить усе, щоб стати авторитарним лідером США, якщо йому дадуть таку можливість. Він витягне нас із НАТО навіть попри те, що Конгрес ухвалив закон про те, що президент США сам не може оголосити про вихід з Альянсу. Але якщо президент перестане допомагати і підтримувати НАТО, то формально США будуть в Альянсі, але по факту – ні», - сказала Клінтон.

Читайте також: США залишаться в НАТО, попри заяви Трампа - Столтенберг

Вона зауважила, що у 2016 році люди не сприйняли серйозно погрози Трампа, але тепер він робить те, що обіцяв.

«Дехто думає, що, мовляв, якось пронесе. Не пронесе», - вважає колишній держсекретар США.

Як повідомлялося, експрезидент США Дональд Трамп заявив, що має наміри заохочувати напади РФ на країни-члени Альянсу, які роблять недостатні внески на оборону.

31 член НАТО погодив цільовий показник витрат на оборону щонайменше 2% валового внутрішнього продукту, але, за оцінками НАТО, лише 11 країн витрачають стільки коштів.

У Білому домі назвали заяву Трампа «жахливою та безглуздою», яка ставить під загрозу національну безпеку та економіку США, а також глобальну стабільність.

Читайте також: Якщо Трамп приїде в Україну, я готовий поїхати з ним на фронт - Президент

Єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон раніше розповідав, що Трамп, перебуваючи на посаді президента США, заявив європосадовцям, що Штати вийдуть з НАТО і що Європа не повинна розраховувати на допомогу у разі війни.

У грудні 2023 року обидві палати Конгресу США ухвалили рішення, яке забороняє президентові в будь-який момент оголошувати про вихід Сполучених Штатів зі складу Північноатлантичного альянсу без згоди законодавців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-