Російські слідчі заявили, що не віддадуть тіло Навального ще два тижні

Російські слідчі заявили, що не віддадуть тіло Навального ще два тижні

Укрінформ
Російські слідчі сказали адвокатам та матері опозиціонера Олексія Навального, що не видадуть тіло ще 14 днів, бо проводитимуть якусь «хімічну експертизу». Представниця Навального Кіра Ярмиш назвала такі дії приховуванням убивства.

Як передає Укрінформ, про це Ярмиш написала у соцмережі Х.

«Ще раз проговорю це: тіло Навального ховають, щоб приховати сліди вбивства. 14-денна "хімічна перевірка" - це неприкрита брехня та знущання», – пише Ярмиш.

За її словами, російські слідчі сказали адвокатам та матері Навального, що не видадуть тіло, оскільки з ним ще 14 днів проводитиметься якась "хімічна експертиза".

Сьогодні зранку Ярмиш заявила, що Слідчий комітет Росії відтермінував видачу тіла Навального родичам на невизначений строк, пояснивши це «перевіркою смерті» політика.

Читайте також: Що змінює вбивство Кремлем опозиціонера №1 – в РФ, Україні та світі

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого Федеральна служба виконання покарань РФ заявила, що опозиційний російський політик Олексій Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Згідно з повідомленням відомства, Навальному стало зле після прогулянки, він практично відразу знепритомнів. Лікарі швидкої допомоги, що прибули на виклик, не змогли реанімувати ув'язненого.

Напередодні Навального 27-й раз відправили у ШІЗО. Його етапували до колонії «Полярний вовк» у середині грудня 2023 року. Вперше до ШІЗО цієї колонії політика відправили 9 січня. До етапування до колонії «Полярний вовк» Навальний перебував у ВК-6 у Володимирській області.

17 лютого представниця Навального Ярмиш підтвердила факт його смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-