Банки ОАЕ обмежили розрахунки з Росією та почали закривати рахунки

Банки ОАЕ обмежили розрахунки з Росією та почали закривати рахунки

Укрінформ
Банки Об'єднаних Арабських Еміратів слідом за кредитними організаціями Туреччини та Китаю обмежили розрахунки з Росією і стали закривати рахунки компаніям та фізичним особам.

Як передає Укрінформ про це повідомляє The Moscow Times.

Представник громадської організації «Ділова Росія» розповів, що на даний момент банки ОАЕ не приймають гроші з Росії та у зворотний бік платежі не проводять. Водночас без пояснення причин відбувається закриття рахунків.

Складнощі почалися задовго до виходу в грудні 2023 року закону США про вторинні санкції, який різко вплинув на політику банків Туреччини та Китаю щодо клієнтів із Росії, зазначають співрозмовники видання. Проте досі банки ОАЕ другого ешелону зберігали велику лояльність до російських клієнтів, якщо вони були згодні купувати додаткові послуги або збільшувати залишок на рахунку.

Можливість платити з Росії, зокрема у дирхамах, зникла у вересні, стверджує один із представників російського бізнесу, який працює в ОАЕ. Після цього йому довелося додати до ланцюжка третю проміжну юрисдикцію — Гонконг. Але з лютого цього року гонконзький банк теж припинив приймати платежі.

У найбільших банках ОАЕ тепер практично неможливо відкрити рахунок, каже власник однієї з енергетичних компаній. За його словами, домовитися можна приватно з персональним менеджером, але до першої перевірки.

У російському уряді знають про проблему з банками ОАЕ, але вважають її некритичною і вирішальною, сказав близький до кабміну РФ джерело видання.

Читайте також: Головний для імпортерів із Росії банк Китаю зупинив розрахунки

Як повідомлялося, президент США Джо Байден 22 грудня підписав указ про заходи проти закордонних банків та інших фінансових установ, причетних до операцій, пов'язаних із постачанням для російського оборонно-промислового комплексу. Згідно з цим указом, міністр фінансів США після консультацій з держсекретарем може запровадити санкції проти іноземних банків, якщо з'ясується, що вони допомагають постачати до Росії військові, аерокосмічні та інші технології. Санкції включають заборону на відкриття або обмеження використання коррахунків у США, а також блокування власності в американській юрисдикції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-