Бренсон, Пан Гі Мун та онук Оппенгемера закликають «зупинити» ШІ та кліматичну катастрофу

Бренсон, Пан Гі Мун та онук Оппенгемера закликають «зупинити» ШІ та кліматичну катастрофу

Укрінформ
Неурядова організація The Elders, заснована колишнім президентом ПАР Нельсоном Манделою та мільярдером Річардом Бренсоном, оприлюднила лист із закликом до світових лідерів розглянути екзистенційні ризики, пов’язані зі штучним інтелектом, змінами клімату, пандеміями та ядерною зброєю.

Як передає Укрінформ, CNBC повідомляє, що серед 50 підписантів – Річард Бренсон, ексгенсек ООН Пан Гі Мун, експрем'єр Британії Гордон Браун, співзасновник Skype Яан Таллінн, лауреат Нобелівської премії миру Оскар Аріас Санчес та онук Роберта Оппенгеймера - Чарльз.

«Наш світ у серйозній небезпеці. Ми стикаємося з низкою загроз, які піддають ризику все людство. Наші лідери не реагують з необхідною мудрістю та терміновістю», - йдеться у спільному листі, який був опублікований неурядовою організацією The Elders, створеній для вирішення глобальних проблем із правами людей та адвокацією миру у всьому світі.

Читайте також: Google виділить €25 мільйонів, щоб навчити європейців користуватися ШІ

Підписанти закликають світових лідерів до дій проти ескалації небезпек кліматичної кризи, пандемій, ядерної зброї та некерованого штучного інтелекту.

Вони також просять провідних політиків прийняти довгострокову стратегію та проявити «рішучість вирішувати нерозв’язні проблеми, а не просто управляти ними; мудрість приймати рішення, засновані на наукових доказах; терпіння, щоб вислухати всіх, кого це стосується».

«Вплив цих загроз уже помітний: клімат, що швидко змінюється, пандемія, яка вбила мільйони людей і коштувала трильйони, війни, у яких відкрито говорилося про використання ядерної зброї. Деякі з цих загроз ставлять під загрозу саме існування життя на землі», - йдеться у листі.

Читайте також: В ООН підтвердили новий рекорд температури для Європи

Як повідомляв Укрінформ, британський мільярдер Річард Бренсон оголосив про створення коаліції для боротьби зі змінами клімату «Вартові планети» (Planetary Guardians).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-