В Ізраїлі відкинули план створення палестинської держави

В Ізраїлі відкинули план створення палестинської держави

Укрінформ
Ізраїльські політики та уряд публічно відкинули план створення «двох держав», що передбачає майбутнє зокрема сектора Гази разом під контролем палестинського керівництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Міністр фінансів Ізраїлю Бецалель Смотріч назвав план створення палестинської держави «винагородою за жахливу різанину, яку вони [ХАМАС] вчинили з нами» 7 жовтня. «Посил полягає в тому, що вбивати ізраїльських громадян дуже добре», — сказав Смотріч.

Окрім того, Ітамар Бен-Ґвір, ультраправий ізраїльський міністр безпеки, висловив свою відмову від плану створення двох держав.

Гідеон Саар, правоцентристський політик, який залишив партію Лікуд та зараз є частиною партії Національної єдності Бенні Ганца, сказав, що план, про який йдеться, «не лише не розв’яже конфлікт, але зробить його нерозв’язним».

«Палестинці отримають визнання у державі, не заплативши ціну компромісу та продовжуватимуть конфлікт з підвищеної позиції, що зашкодить праву Ізраїлю на самооборону», — сказав Саар.

Зеєв Елькін, який також є членом Національної єдності, сказав, що цього «не станеться!» і що створення держави призведе до «ризику повторення подій 7.10 для всієї країни».

«Зараз не час говорити про подарунки для палестинського народу», — сказав CNN під час прес-брифінгу Аві Хайман, речник Управління національної публічної дипломатії в офісі прем’єр-міністра Ізраїлю.

За даними ЗМІ, адміністрація Джо Байдена та «невелика група близькосхідних партнерів» працюють над формуванням «всеосяжного плану» миру між Ізраїлем та палестинцями, який включатиме створення до палестинської держави.

Як повідомлялося, 10 січня державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що бачить майбутнє сектору Гази разом з Західним берегом під контролем єдиного палестинського керівництва.

7 жовтня 12023 р. ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав убивати й викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Читайте також: Сектор Гази потребує «плану Маршалла» для повоєнного відновлення - ООН

Семиденна перерва у бойових діях сприяла звільненню близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-