Ізраїль завдав авіаударів по об’єктах ісламістів в Лівані

Ізраїль завдав авіаударів по об’єктах ісламістів в Лівані

Укрінформ
Внаслідок авіаційного удару ізраїльської армії по об’єктах ісламістів на півдні Лівану загинули двоє бойовиків «Хезболли» і двоє членів «Бригад Аль-Кудс», військового крила Палестинського ісламського джихаду, та ще п’ятеро отримали поранення.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на джерела в ліванських силах безпеки повідомляє Xinhua.

Співрозмовники видання розповіли, що в понеділок ізраїльська армія завдала 18 авіаударів і випустила близько 100 ракет по 21 місту і селу на півдні Лівану.

«Хезболла», своєю чергою, заявила, що її бойовики здійснили кілька атак на ізраїльські позиції в районі окупованих районах ліванських ферм Шебаа, включаючи Біркат-Ріша, Зебдін, Рувайсат аль-Алам, аль-Радар, Аль-Самака, Аль-Манара та поселення Авівім, не повідомляючи результатів цих нападів.

Читайте також: Білий дім обмірковує зменшення продажу американської зброї Ізраїлю - ЗМІ

Ферми Шебаа – це вузька смужка спірної території вздовж ліванського кордону на Голанських висотах, сирійській території, окупованій Ізраїлем після Шестиденної війни 1967 року. Цей район десятиліттями залишається епіцентром конфлікту між «Хезболлою» та ізраїльськими військами.

Як повідомлялося, після початку війни між Ізраїлем та ХАМАС у секторі Гази ситуація на лівано-ізраїльському кордоні суттєво загострилася. 8 жовтня «Хезболла» випустила по території Ізраїлю десятки ракет на знак підтримки атаки ХАМАС на єврейську державу, вчиненої напередодні. У відповідь Ізраїль завдав масованого артилерійського удару по південному сходу Лівану.

За даними ліванських служб безпеки, від жовтня у протистояннях між «Хезболлою» та Ізраїлем із ліванської сторони вже загинуло 268 людей, із яких 187 були членами «Хезболли», а 44 – цивільними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-