Білий дім прокоментував заяви Трампа щодо НАТО

Білий дім прокоментував заяви Трампа щодо НАТО

Укрінформ
Альянси та партнерства Сполучених Штатів мають залишалися потужними й готовими до дій, оскільки це напряму відповідає інтересам національної безпеки Америки як глобального лідера.

Так прокоментував у понеділок останні заяви Трампа в контексті НАТО координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«За нинішнього президента, головнокомандувача Джо Байдена, зараз альянс НАТО став вагомішим, сильнішим та більшим, ніж будь-коли раніше»,- підкреслив представник Білого дому.

Він зазначив, що чинна адміністрація визначила в якості пріоритету розвиток мережі альянсів і партнерств США по всьому світу.

«Безумовно, НАТО перебуває в авангарді, коли йдеться про середовище безпеки на європейському континенті. І це те, чим повинен займатися американський президент – зміцненням альянсів і партнерства, а також надсиланням меседжу, зокрема союзникам по НАТО, про те, наскільки серйозно ми ставимося до наших зобов’язань за П’ятою статтею»,- наголосив Кірбі.

Читайте також: Трамп - корисний поплічник Путіна: Байден про скандальну заяву експрезидента США

У цьому зв’язку він нагадав, що президент Байден неодноразово підтверджував наміри «захищати кожен дюйм» території Північноатлантичного альянсу, якщо в цьому виникне потреба.

«Це те, про що має говорити верховний головнокомандувач Сполучених Штатів, коли йдеться про НАТО»,- додав представник Білого дому.

Він також зазначив, що після періоду президентства Дональда Трампа нинішня адміністрація вклала багато енергії впродовж останніх трьох років, щоби відновити потужність альянсу. Тоді, на початку 2021 року багато союзників і партнерів «не відчували, що їх цінують, не відчували поваги, не відчували, що Сполучені Штати готові продовжувати лідирувати на світовій арені». Однак, за його словами, зараз США довели, що продовжують відігравати провідну роль.

Як повідомляв Укрінформ, експрезидент США Дональд Трамп заявив, що має наміри заохочувати напади РФ на країни-члени Альянсу, які роблять недостатні внески на оборону. П’ята стаття Північноатлантичного договору гласить, що збройний напад на члена Альянсу розглядатиметься як напад на всіх членів Альянсу. 31 член НАТО погодив цільовий показник витрат на оборону щонайменше 2% валового внутрішнього продукту, але, за оцінками НАТО, лише 11 країн витрачають стільки коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-