Rheinmetall збільшить виробництво амуніції, у тому числі для України

Rheinmetall збільшить виробництво амуніції, у тому числі для України

Укрінформ
Rheinmetall починає будівництво нової фабрики з виробництва боєприпасів на території Унтерлюс, земля Нижня Саксонія.

У церемонії закладання символічного фундаменту нової фабрики в понеділок взяли участь канцлер ФРН Олаф Шольц і прем’єр-міністр Королівства Данія Метте Фредеріксен, міністр оборони ФРН Борис Пісторіус, багато політиків, повідомляє кореспондент Укрінформ.

Шольц у своєму виступі на місці назвав цей день «особливим днем для безпеки всієї Європи».

Обсяги проєкту та швидкість, з якою він реалізується, вражають, зазначив канцлер.

Шольц наголосив на важливості незалежності в питанні виробництва озброєнь. До «епохальних змін», які запустила російська агресивна війна проти України, про це думали надто мало, запаси Бундесверу були майже спустошені. Тепер стало зрозуміло, що треба виробляти й виробляти багато, а для цього - замовляти. За допомогою нової фабрики Німеччина може гарантувати забезпечення довготривало власних потреб у боєприпасах і потреб партнерів у Європі.

Виробнича потужність майбутньої фабрики, яка має почати виробництво вже наступного року, становитиме 200 тис. артилерійських боєприпасів на рік (у перший рік – 100 тисяч). У майбутньому тут щороку також вироблятимуть до 1900 тонн вибухівки гексогену та, за необхідності, інших компонентів для виробництва боєприпасів. Крім того, на місці здійснюватиметься виробництво ракетних двигунів і, якщо необхідно, боєголовок, таких як ті, що потрібні для запланованого німецького проєкту реактивної артилерії. Згодом на фабриці також вироблятимуть танки Puma.

Інвестиції в підприємство, за даними компанії, сягатимуть близько 300 мільйонів євро; буде створено близько 500 нових робочих місць.

«Щоб забезпечити стратегічний суверенітет Німеччини у сфері виробництва боєприпасів, ми створюємо національне виробниче підприємство, яке встановить нові стандарти і, насамперед, забезпечить постачання для Бундесверу», — сказав гендиректор Армін Паппергер.

За його словами, таким чином створюється ще один європейський центр з виробництва артилерійських боєприпасів, що стане значним внеском в обороноздатність Німеччини та партнерів по НАТО.

Окрім того, Німеччина зможе збільшити поставки амуніції Україні.

Завдяки новому заводу Rheinmetall створює можливість задовольняти потреби Бундесверу незалежно від національного виробництва та – особливо у випадку кризи – гарантувати незалежні продажі країнам-партнерам.

Читайте також: Не лише Rheinmetall: сервісний центр в Україні будує ще одна німецька оборонна компанія

Досвід війни в Україні свідчить про величезну потребу в артилерійських боєприпасах, зазначають у концерні.

Rheinmetall є провідним виробником в оборонному секторі та одним з найбільших виробників боєприпасів у світі. За останні місяці компанія вже зробила значні інвестиції у свою виробничу мережу.

З 2025 року Rheinmetall планує виробляти до 700 тисяч артилерійських снарядів і 10 тисяч тонн пороху на своїх заводах у Німеччині, Іспанії, Південній Африці, Австралії та Угорщині.

Місцезнаходження Rheinmetall в Унтерлюсі є одним із найважливіших для компанії. Там наразі близько 2500 співробітників займаються розробкою, конструюванням і підтримкою гусеничних машин, а також виробництвом систем озброєння та боєприпасів для Бундесверу й збройних сил інших країн. Випробувальний центр в Унтерлюсі з найбільшим приватним тиром у Європі бере участь у процесі випробування боєприпасів і систем зброї.

Читайте також: Rheinmetall купує контрольний пакет акцій автовиробника у Румунії

Як повідомляв Укрінформ, німецький виробник зброї Rheinmetall є наразі одним з основних постачальників військової техніки для України, який обіцяє поставити для ЗСУ велику кількість різноманітних боєприпасів і броньованої техніки цього та наступного року.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-