У Тринідад і Тобаго оголосили надзвичайну ситуацію через витік нафти з невідомого судна

У Тринідад і Тобаго оголосили надзвичайну ситуацію через витік нафти з невідомого судна

Укрінформ
У Республіці Тринідад і Тобаго через витік нафти з невідомого судна, що перекинулося біля узбережжя, оголошено надзвичайну ситуацію.

Про це повідомляє CBS News, передає Укрінформ.

Витік нафти вже зачепив близько 16 км узбережжя, загрожуючи рифу і пляжам. Жителям села Ламбо рекомендовано носити маски або тимчасово переїхати.

«Очищення і відновлення можна розпочинати тільки тоді, коли ми візьмемо ситуацію під контроль. Зараз ситуація неконтрольована», - сказав прем'єр-міністр Кіт Роулі.

Водолазам поки що не вдалося закрити місце витоку нафти. Від четверга сотні волонтерів намагаються припинити поширення нафти, і уряд закликає людей активніше долучитися до робіт.

Невідоме судно перекинулося в середу у водах біля Карибського острова, не подавши сигналів лиха. При цьому не виявлено чітких ознак приналежності судна та жодних слідів екіпажу.

Роулі припустив, що судно могло бути залучене до незаконного бізнесу. «Ми не знаємо, кому воно належить. Не маємо уявлення, звідки воно взялося, і також не знаємо, що є на ньому», - заявив він.

Читайте також: США ввели санкції проти міжнародної мережі, що незаконно торгувала російською нафтою

За словами глави уряду, водолази помітили назву Gulfstream на боковій частині судна та виявили трос, що, ймовірно, вказує на те, що корабель буксирували.

Як повідомляв Укрінформ, торік у березні біля Філіппін стався витік нафти з затонулого танкера.

Фото: TOBAGO EMERGENCY MANAGEMENT AGENCY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-