В Ізраїлі пройшли мітинги по всій країні з вимогою звільнення заручників

В Ізраїлі пройшли мітинги по всій країні з вимогою звільнення заручників

Фото, відео
Укрінформ
Протестувальники у суботу ввечері перекрили дороги в Тель-Авіві на тлі загальнонаціональних демонстрацій, вимагаючи звільнення заручників, утримуваних ХАМАС, а деякі закликали до проведення виборів.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

Демонстрації пройшли в Тель-Авіві, Єрусалимі, Хайфі, Беер-Шеві, Реховоті, Раанані та інших населених пунктах по всій країні.

На головному мітингу на площі Заручників у Тель-Авіві протестувальники пройшли маршем вулицею Каплан. Кінна поліція намагалася розчистити вулицю і відтіснити демонстрантів убік, поки натовп скандував «ганьба». Тим часом протестувальник із мегафоном зачитував імена заручників, які залишаються в полоні ХАМАС.

За повідомленням поліції, щонайменше семеро протестувальників були заарештовані після того, як деякі з них заблокували частину шосе Аялон, що веде на південь, і підпалили багаття. Щонайменше п'ять інших протестувальників отримали штрафи за «перешкоджання дорожньому руху».

Читайте також: У МЗС Британії застерегли Ізраїль від наступу на Рафах

Два депутати Кнесету від Партії праці, Гілад Карів і Наама Лазімі, з'явилися на акції протесту на вулиці Каплан, використовуючи свій депутатський імунітет, щоб виступати від імені демонстрантів. Вони змішалися з протестувальниками і правоохоронцями, намагаючись зменшити напруженість між двома групами.

В Ізраїлі пройшли мітинги по всій країні з вимогою звільнення заручників / Фото: Flash90 та Hostage and Missing Families Forum

В Єрусалимі сотні людей протестували біля резиденції президента, а ще більший натовп зібрався на Паризькій площі, біля офіційної резиденції прем'єр-міністра. Натовп закликав до проведення виборів. На мітингу виступив генерал-майор (у відставці) Амос Малка, колишній керівник Управління військової розвідки Армії оборони Ізраїлю. Він заявив, що Нетаньяху втягнув Ізраїль у власну війну за виживання, і назвав його лідером з «нульовою емпатією і нульовою відповідальністю».

Наприкінці мітингу організатори назвали імена всіх заручників, живих і загиблих, які досі утримуються в Газі.

Заклики до проведення виборів зросли на тлі інтенсивної критики уряду за невдачі, які призвели до терактів 7 жовтня, а також незадоволення тим, як він веде війну.

Як повідомляв Укрінформ, черговий раунд перемовин стосовно повторного запровадження режиму припинення вогню в секторі Гази триває у Каїрі між Ізраїлем, Катаром та Єгиптом, які виступають посередниками ХАМАС.

Фото: Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-