Санду вірить, що незабаром з'явиться «геополітична можливість» вирішити конфлікт у Придністров’ї

Санду вірить, що незабаром з'явиться «геополітична можливість» вирішити конфлікт у Придністров’ї

Укрінформ
Президент Молдови Мая Санду не виключає, що впродовж наступних кількох років з'явиться "геополітична можливість" для вирішення конфлікту у Придністровському регіоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Point.

"Президент Мая Санду не виключає, що впродовж наступних кількох років з'явиться "геополітична можливість", що дозволить вирішити придністровський конфлікт", - йдеться у повідомленні.

"Для нас як і раніше основною метою залишається підтримка миру та стабільності в країні. Ми намагаємося вирішувати питання поетапно, без особливого галасу", - сказала Санду.

Вона також вірить, що й у Придністровському регіоні люди "хочуть миру, як і тут".

Читайте також: Росія може використати Придністров'я для блокування «зернового коридору» з України - ISW

"Ми вже бачили, як на початку війни молоді люди з лівого берега перебиралися на правий, боячись, що їх відправлять воювати проти України (у складі зс РФ – ред.)…Ми будемо демонструвати (позитивні) ефекти євроінтеграції – і я не уявляю, як там можуть відмовитися від євроінтеграції", – сказала президент.

За словами Санду, основною проблемою залишається присутність російських військ.

"Ми бачимо, як "кремлівські слуги" тут з ранку до вечора висловлюють занепокоєння нейтралітетом Молдови. Але статус нейтралітету Молдови порушує виключно РФ. Жодна інша країна не порушує нейтралітет", - сказала Санду.

Читайте також: Санду не виключає спроб втручання Росії в осінні вибори у Молдові

Як повідомлялося, навесні цього року РФ знову спробує дестабілізувати ситуацію у Молдові, про це заявила президент країни Мая Санду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-