В ЄС занепокоєні планами Ізраїлю щодо наступу на Рафах

В ЄС занепокоєні планами Ізраїлю щодо наступу на Рафах

Укрінформ
Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель у п’ятницю висловив занепокоєння щодо планів Ізраїлю наступати на місто Рафах у секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це він написав у соцмережі Х.

«Повідомлення про військовий наступ Ізраїлю на Рафах викликають тривогу. Він матиме катастрофічні наслідки, призведе до погіршення і без того жахливої гуманітарної ситуації та нестерпної кількості жертв серед цивільного населення», – написав Боррель.

Він додав, що 1,4 млн палестинців наразі перебувають у Рафаху, не маючи безпечного місця та знаходячись під загрозою голоду.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу у п’ятницю наказав військовим розробити подвійний план евакуації цивільного населення з міста Рафах у секторі Гази, оскільки Ізраїль планує ліквідувати чотири батальйони угруповання ХАМАС, які знаходяться у місті.

Читайте також: Саудівська Аравія назвала умови визнання Ізраїлю

У січні 2024 року Ізраїль поінформував Єгипет про плани розпочати військову операцію, щоб узяти під контроль кордон між сектором Гази та Єгиптом. Зокрема в результаті такої військової операції Ізраїль, за очікуваннями, захопить прикордонний пункт «Рафах» і станційні сили вздовж так званого Філадельфійського коридору, що розділяє Єгипет і Газу, тоді як ізраїльські війська діятимуть в анклаві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-