У Шотландії міністр йде у відставку через скандал із роумінгом на iPad

У Шотландії міністр йде у відставку через скандал із роумінгом на iPad

Укрінформ
Міністр охорони здоров’я Шотландії Майкл Метісон який під час відпустки набрав на своєму парламентському iPad рахунок на 11 000 фунтів стерлінгів за роумінг, подав у відставку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Політик зробив заяву про відставку напередодні публікації результатів розслідування, проведеного корпоративним органом шотландського парламенту.

У листі про відставку на ім’я першого міністра Шотландії Хумзи Юсафа Метісон повідомив, що досі не отримав звіту корпоративного органу з приводу інциденту.

«Однак в моїх інтересах та інтересах уряду, я вирішив піти у відставку, щоб не відвертати увагу від виконання завдань, які стоять на порядку денному», – зазначив Метісон.

Читайте також: Суд зобов’язав уряд Британії розкрити листування Джонсона у справі про COVID-вечірки

Витрати на iPad, які спочатку були оплачені з державного бюджету, були здійснені Метісоном під час поїздки до Марокко наприкінці 2022 року. У грудні минулого року міністр визнав, що його сини використовували пристрій для перегляду футболу. Відтоді він повністю сплатив рахунок та вибачився.

Читайте також: Чеський міністр може піти у відставку через вечірку під час празької трагедії

Як повідомляв Укрінформ, 20 січня найбільша фракція правлячої Ліберально-демократичної партії Японії через скандал із політичними коштами заявила про саморозпуск.

Фото: Andrew Milligan/PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-