Чарльз III зробив першу публічну заяву після діагностування раку

Чарльз III зробив першу публічну заяву після діагностування раку

Укрінформ
Монарх Сполученого Королівства Чарльз III зробив свою першу публічну заяву після того, як йому діагностували рак.

Про це повідомляє The Independent, передає Укрінформ.

У середу ввечері король порушив своє публічне мовчання, щоб зробити заяву з нагоди 50-ї річниці незалежності колишньої британської колонії Гренади. Король вибачився, що не зміг відвідати острів у Карибському морі та разом із містянами скуштувати національну страву — "Oil Down".

"Я можу лише сказати, як мені шкода, що я не можу бути з вами особисто, щоб відзначити цю важливу віху і насолодитися трохи "Ойл Даун" разом з усіма вами! Мої думки з усіма жителями Гренади, Каріаку і Малої Мартініки, а також з усіма членами гренадської діаспори. Моя сім'я приєднується до моїх сердечних привітань ", - йдеться у заяві.

Заява була опублікована того ж вечора, коли принц Вільям відвідав благодійну гала-вечерю в Лондоні, де подякував громадськості за їхні "добрі послання підтримки". Раніше того ж дня принц Уельський провів церемонію нагородження у Віндзорському замку.

Чарльз особисто подзвонив Гаррі і Вільяму, а також своїм братам і сестрам Енн, герцогу Йоркському і герцогу Единбурзькому, щоб повідомити їм цю новину до того, як вона була публічно оголошена ввечері в понеділок.

Читайте також: Кейт Міддлтон виписали з лікарні після операції

Як повідомляв Укрінформ, у короля Чарльза III діагностували рак, і він призупинить виконання своїх державних обов'язків, щоб пройти курс лікування. У Букінгемському палаці не уточнили, яка саме форма раку у британського монарха.

Пізніше прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак сказав, що онкологічне захворювання у короля Великої Британії Чарльза III діагностували на ранній стадії.

Після оголошення цієї новини принц Гаррі у вівторок, 6 січня, повернувся зі Сполучених Штатів до Великої Британії заради зустрічі зі своїм батьком Чарльзом ІІІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-