Перевізники з Нідерландів просять міноборони про озброєну охорону суден у Червоному морі

Перевізники з Нідерландів просять міноборони про озброєну охорону суден у Червоному морі

Укрінформ
Нідерландська королівська асоціація судновласників (KNVR) хоче отримати дозвіл на озброєну охорону суден під час проходу через Червоне море.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Нідерландські судновласники хочуть бути краще захищеними від атак хуситів у Червоному морі”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідна пропозиція міститься в листі, надісланому судновласниками до міноборони Нідерландів. Через напади хуситів нідерландські судна більше не проходять через Червоне море – важливий морський шлях для міжнародної торгівлі. Вони обходять Африку через мис Доброї Надії, що займає більше часу та коштує більше грошей. Судновласники просять дозволити мати на борту суден озброєні групи охорони.

“Ми хочемо мати можливість залишатися конкурентоспроможними, але не за будь-яку ціну. Безпека суден і особливо членів екіпажів завжди є нашим пріоритетом”, - зазначила Аннет Костер з KNVR.

Читайте також: Дохід Суецького каналу впав майже вдвічі через атаки хуситів - Bloomberg

Своєю чергою міністр оборони Кайса Оллонгрен заявила, що Нідерланди беруть участь в операціях для захисту судноплавства в Червоному морі, але говорити про відновлення безпечного проходу поки зарано.

“Йдеться про крилаті ракети, про безпілотники з озброєнням. Для протидії їм потрібні зовсім інші заходи, ніж для боротьби з невеликими човнами з озброєними піратами. Зараз у регіоні існують дуже серйозні загрози, тому ходити там цивільним судам необачно”, - зазначила Оллонгрен.

Читайте також: У Данії вже друга судноплавна компанія припиняє транзити через Червоне море

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати та Велика Британія завдали ударів по об'єктах у Ємені, пов'язаних з хуситами, у відповідь на атаки бойовиків на цивільні судна та військові кораблі в Червоному морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-