Грузинські медики заявили про покращення стану здоров’я Саакавшіві

Грузинські медики заявили про покращення стану здоров’я Саакавшіві

Укрінформ
Консиліум лікарів при омбудсмені Грузії відзначив позитивну динаміку в стані здоров'я ув’язненого експрезидента Міхеіла Саакашвілі, яка проявляється в збільшенні маси тіла, однак погіршення когнітивних функцій все ще зберігається.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Грузия Online із посиланням на інформацію, поширену апаратом омбудсмена. 

Зазначається, що 25 січня лікарі відвідали Саакашвілі у клініці «Вівамеді». В їхньому висновку щодо стану Саакашвілі вказано, що в даний час спостерігається позитивна динаміка, яка проявляється, зокрема, в наборі маси тіла. Однак, згідно з висновком, зберігаються когнітивні порушення, гіпотрофія м'язів, нейропатія, тривожність, депресія.

«На думку консиліуму, позитивна динаміка, що склалася, пов'язана з тим, що пацієнт вже більше півтора року перебуває під лікуванням і наглядом у високопрофесійних лікарів у багатопрофільній клініці. Однак усі психоневрологічні патології, як і раніше, того ж ступеня. Відповідно, консиліум вважає, що стан пацієнта поки що не дозволяє робити твердих позитивних прогнозів», — йдеться в інформації.

Читайте також: У Раді Європи заявили, що Грузія тримає Саакашвілі в «гнітючих і принизливих» умовах

Як повідомляв Укрінформ, Європейський комітет із запобігання тортурам заявив, що влада Грузії утримує колишнього президента країни Міхеіла Саакашвілі в "гнітючих і принизливих" умовах, які не сприяють його одужанню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-