Філіппіни придбають підводні човни для модернізації армії

Філіппіни придбають підводні човни для модернізації армії

Укрінформ
Філіппіни розпочинають третій етап модернізації армії, який включає придбання першого в країні підводного човна, щоб захистити свій морський суверенітет у Південно-Китайському морі.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

Рішення про початок чергового етапу модернізації збройних сил, що передбачає перехід від внутрішньої до зовнішньої оборони, ухвалив президент Фердинанд Маркос-молодший.

«Ми можемо не бути великою морською державою,.. але у нас буде флот, який дбатиме про наші територіальні права та суверенітет», - сказав речник ВМС Рой Трінідад.

За його словами, третій етап плану модернізації філіппінської армії оцінюється в 2 трильйони песо ($35,6 мільярда) і буде реалізований протягом кількох років.

Речник не уточнив, скільки підводних човнів країна хотіла б придбати, зауваживши лише, що "більше одного". 

Він додав, що постачанням підводних човнів Філіппінам уже зацікавилися Франція, Іспанія, Корея та Італія.

Трінідад також розповів, що перший і другий етапи модернізації армії були орієнтовані на сухопутні війська, а третій буде спрямований на посилення військового потенціалу у прилеглих до Філіппін водах Південно-Китайського моря. 

Протягом останніх місяців Пекін і Маніла обмінювалися звинуваченнями стосовно низки зіткнень у Південно-Китайському морі, де кожен має часткові претензії на суверенітет, включаючи звинувачення в тому, що Китай у грудні протаранив корабель, на якому перебував начальник штабу збройних сил Філіппін.

Читайте також: Філіппіни й США планують навесні провести найбільші військові навчання

Китай претендує на більшу частину Південно-Китайського моря, в тому числі окремі його райони, що перебувають під контролем Філіппін, Брунею, Малайзії, Тайваню, В’єтнаму та Індонезії. Міжнародний трибунал у 2016 році визнав незаконними претензії Китаю, проте Пекін відмовився виконувати це рішення. 

Сусіди Філіппін із Південно-Східної Азії, такі як Індонезія та В’єтнам, уже мають програми підводних човнів.

Як повідомляв Укрінформ, Філіппіни на тлі загрозливої військової активності Китаю в Південнокитайському морі модернізують військові форпости на островах і рифах у своїй морській економічній зоні та придбають більше кораблів для захисту територіальних вод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-