Філіппіни й США планують навесні провести найбільші військові навчання

Філіппіни й США планують навесні провести найбільші військові навчання

Укрінформ
Філіппіни та США у квітні планують провести найбільші військові навчання, демонструючи силу свого альянсу на тлі загострення напруженості в Південнокитайському морі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За словами речниці Збройних сил Філіппін Франсель Маргарет Падільї, щорічні навчання під назвою «Балікатан» включатимуть кіберпростір та протистояння інформаційній війні.

«Ми будемо проводити більше навчань по ключових напрямках по всій країні. Крім кількості, ми будемо орієнтуватися на якість навчань», — додала вона.

Минулого року Філіппіни й США провели свої найбільші військові навчання за понад три десятиліття - у яких взяли участь 17 600 військових з обох країн. 

Навчання включали бойові тренування у водах поблизу Південнокитайського моря, регіон де Пекін заявляє про великі територіальні претензії.

Зазначається, що план про розширення навчань з’явився в той момент, коли США та Філіппіни зміцнюють свої зв’язки в галузі безпеки в умовах тривалої напруженості в спірних водах.

Читайте також: Південна Корея й США провели військові навчання поблизу кордону з КНДР

Тим часом ВМС Філіппін зафіксували близько 200 кораблів морської озброєної міліції Китаю в Південнокитайському морі.

Як повідомляв Укрінформ, берегова охорона Філіппін розмістила в Південнокитайському морі два свої судна для спостереження за збільшенням кількості кораблів морської озброєної міліції Китаю на одному з рифів у філіппінській виключній економічній зоні (ВЕЗ).

Фото: Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-