У Барселоні оголосили надзвичайний стан через посуху

У Барселоні оголосили надзвичайний стан через посуху

Укрінформ
У розпал рекордної посухи північно-східний регіон Іспанії Каталонія зіткнувся з жорсткішими обмеженнями споживання води після трьох років без істотних дощових опадів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

"Мешканцям регіону Каталонія, що на північному сході Іспанії, буде заборонено мити свої автівки та наповнювати порожні басейни відповідно до заходів, оголошених сьогодні, щоб пом’якшити найсильнішу посуху в регіоні за всю історію", - йдеться у повідомленні.

Очільник регіонального уряду Каталонії Пере Арагонес оголосив надзвичайний стан через посуху після того, як водосховища в регіоні впали до рівня нижче 16% від нормальної ємності.

"Каталонія страждає від найгіршої посухи протягом останнього століття, ми ніколи не стикалися з такою тривалою та інтенсивною посухою, відколи почали реєструвати кількість опадів", — сказав Арагонес на пресконференції.

Обмежувальні заходи торкнуться близько 6 мільйонів людей у 200 селах, селищах та містах регіону, включаючи столицю Барселону, друге за величиною місто Іспанії.

Відповідно до впроваджених обмежень місцева влада хоче, щоб мешканці скоротили споживання води в домашніх умовах на 5% - з 210 літрів до 200 літрів на людину на день.

Фермерам наказано скоротити використання води для сільського господарства до 80%.

Читайте також: В ООН підтвердили новий рекорд температури для Європи

Але хоча населення Барселони ще не відчуло на собі наслідки посухи, окрім того, що люди не можуть наповнювати приватні басейни та помити власні автівки, тисячі людей, які живуть у невеликих громадах, що залежать від криниць з водою, зазнають труднощів протягом місяців.

Гуальба, селище з приблизно 1500 мешканцями, розташоване на північ від Барселони, не має питної води з грудня, коли рівень місцевого резервуару впав настільки низько, що вода стала непридатною для пиття та придатною лише для прання одягу та миття посуду. Більшість мешканців наразі змушені їхати до іншого міста, щоб купити бутильовану воду.

Як повідомляв Укрінформ, у Португалії та Іспанії скорочують кількість води, що використовується для зрошення сільськогосподарських угідь та в міському середовищі.

У травні в Уругваї було зафіксовано найсильніший за останні 74 роки дефіцит води на тлі рекордної посухи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-