У Португалії та Іспанії через посуху обмежують споживання води

У Португалії та Іспанії через посуху обмежують споживання води

Укрінформ
У Португалії та Іспанії скорочують кількість води, що використовується для зрошення сільськогосподарських угідь та в міському середовищі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Malaymail.

"Тимчасовий уряд Португалії розпорядився скоротити кількість води, яка використовується для зрошення сільськогосподарських угідь та в міських середовищах, зокрема, готелях в залежному від туризму південному регіоні Алгарве, де сильна посуха майже спустошила водойми", - йдеться у повідомленні.

Північно-східний регіон Іспанії Каталонія страждає від найсильнішої за всю історію посухи, і влада Барселони заявила у четвер, що зменшить тиск води в системах водопостачання деяких міст регіону.

Читайте також: У Зімбабве через посуху загинули 100 слонів

Міністр навколишнього середовища Португалії Дуарте Кордейро заявив пізно ввечері у середу, що сільськогосподарське зрошення в регіоні доведеться скоротити в середньому на 25 відсотків порівняно з минулорічним рівнем, але скорочення може досягти 50 відсотків навколо деяких водосховищ з меншою кількістю води.

Споживачі у містах, зокрема поля для гольфу та готелі, зіткнуться зі скороченнями постачання на 15 відсотків.

Водосховища у материковій частині Португалії заповнені в середньому на 73 відсотки, тоді як в Алгарве вони заповнені в середньому лише на 25 відсотків, а в деяких районах – лише на 8 відсотків.

Як повідомляв Укрінформ, у травні в Уругваї було зафіксовано найсильніший за останні 74 роки дефіцит води на тлі рекордної посухи.

Фото: Malaymail.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-